Saham ADIDAS Beri 374% Pulangan Dalam Masa 4 Tahun.

In Blog by stallionbro

Siapa tak kenal dengan brand Adidas kan? Dari muda sampai dewasa kenal Adidas dan produk mereka.

Tapi tak ramai yang tahu kita ada peluang untuk melabur dalam saham Adidas.

Kann best… kalau kita dapat simpan keuntungan yang kita peroleh dan jadikan modal untuk downpayment beli rumah. Barulah aset kita makin berkembang.

Tak perlu beli banyak, beli 1 – 2 unit pun dah memadai.. Sebab saham luar negara membolehkan kita beli minima 1 unit jee.. Ni pun ramai yang masih tak tahu. Ingatkan kena beli 1 lot atau 100 unit macam kat Malaysia.

Sebab tu ramai yang main darab, tolak, campur, bahagi dan akhirnya dapat jawapan MODAL BESAR.

Sedarkah kita, kemajuan teknologi hari ni membolehkan kita berdagang saham antarabangsa di mana sahaja. Asalkan kita ada Smartphone dan Internet.

Adidas sebagai contohnya. Sebuah brand pengeluar produk pakaian sukan yang dikenali seluruh dunia. Kemajuan teknologi syarikat ini dapat kita lihat melalui proses penghasilan produk mereka.

Setiap produk mereka akan melalui fasa ujikaji makmal bagi menghasilkan produk yang berkualiti. Jadi tidak hairanlah mengapa ramai orang sanggup bayar lebih untuk mendapatkan produk Adidas.

Permintaan dari seluruh dunia ini menyebabkan kewangan perniagaan mereka berada dalam keadaan baik dan dapat dibukti berdasarkan pergerakan harga saham mereka.

Jadi mengapa tidak kita ambil peluang ini dengan melabur dalam saham syarikat Adidas?

Contohnya anda ada modal RM1000
Harga 1 unit saham Adidas tahun 2015 adalah sekitar 60euro.
Bersamaan RM277 duit Malaysia.

Jadi boleh beli 3 unit saham Adidas.
RM277 x 3 = RM831

Harga saham Adidas 2015 = 60euro / RM277
Harga saham Adidas 2019 = 285euro / RM1,315

Keuntungan semasa anda sekarang adalah
1,315 – 277 = 1038

RM1,038 x 3 unit saham = RM3,114

Jadi keuntungan pelaburan anda pada tahun ini telah meningkat sebanyak RM3,144.

atau kiraan R.O.I adalah sebanyak 374.72% dalam masa 4 tahun!

Cukup untuk shopping produk Adidas atau barang keperluan persekolahan anak-anak. Tak perlu usik duit gaji kita. Yang kami tunjukkan adalah contoh pelaburan RM1000. Berbeza peningkatan pelaburan jika bagi yang berkemampuan sehingga RM10,000. Apa yang penting adalah Return On Investment (ROI) / Pulangan.

Namun keuntungan kita perlu selari dengan modal kita dan masa pelaburan kita. Tiada pelaburan yang melabur hari ni, bulan depan dah jutawan. Pelaburan zakat akhirat je boleh macam tu.

Gambar di atas ni pula adalah result bagi mereka yang sukakan short-term trading / jual beli jangka masa pendek. Ada juga ilmu untuk kita berdagang di global. Ada acaranya untuk kita trading dengan modal yang rendah. Trading adalah trading, tapi pelaburan tetap kena ada. Kita perlu diversify sumber kewangan kita.

Ape pun sebelum melabur atau berdagang saham, kita perlu persiapkan diri dengan ilmu dahulu. Memang kita boleh beli apa sahaja saham syarikat yang ada, tetapi kita perlu tahu waktu membeli yang betul. Kewangan & management syarikat mereka bagus atau tidak.

Semuanya kami akan ajar dalam Seminar Kuasai Pasaran Global, program kelas 1 hari belajar secara praktikal LIVE bersama Stallion.

Sekiranya ANDA SERIUS mahu ubah kewangan dan jana pendapatan melalui pelaburan saham di Bursa Malaysia dan Global, pastikan anda daftar dan hadir.

Untuk mendaftar, komen ‘ADIDAS’  untuk dapatkan harga tiket RM20.
Atau Klik Sini : DAFTAR SKPG

BONUS ! Khas buat mereka yang hadir, kami akan berikan video pembelajaran saham step by stepyang bernilai RM997 secara percuma. Segera daftar sebelum SOLD OUT. Tempat Adalah Terhad. Daftar sekarang. Jumpa anda di lokasi seminar nanti.