Mampu Peroleh 194% Pulangan Melalui Saham Apple

In Blog by stallionbro

Apple merupakan syarikat yang merevolusikan produk mudah alih, daripada handphone kepada smartphone. Revolusi ini telah menjadi fenomena kepada industri teknologi mudah alih. Tidak perlu lagi notebook/komputer untuk akses internet.

Sejarah Apple ni ia ditubuhkan pada 1976 oleh Steve Jobs dan Steve Wozniak. Perniagaan kecil-kecilan yang hanya bermula di belakang rumah. Projek pertama yang diorang buat adalah mencipta sebuah komputer. Kemudian berkembang maju dari sebuah komputer kepada 50 buah dan sehinggalah pada 12 Disember 1980 Apple telah berjaya diapungkan di NASDAQ bagi mendapat suntikan modal daripada para pelabur.

Hasilnya, pada fasa IPO sahaja Apple telah mendapat $101 juta USD pelaburan. Pada hari saham Apple diapungkan, market cap (nilai pasaran) telah melonjak tinggi menjadi $1.778 billion USD.

Daripada modal inilah Apple mampu berkembang lebih maju sehingga berjaya menghasilkan iPhone yang menjadi revolusi teknologi. Sebab itu pasaran saham juga dikenali sebagai PASARAN MODAL.

Pada hari ini APPLE adalah antara saham atau syarikat yang terbesar dalam dunia dan ia juga adalah saham component dalam index DOW JONES, NASDAQ & S&P500. So, kalau korang nak tahu, weightage pengiraan index untuk saham APPLE adalah yang paling besar.

So, kita sebagai rakyat marhaen ada peluang untuk berkembang maju dengan syarikat Apple dengan menjadi salah seorang pelabur. Tak susah pun, tak perlu pergi HQ Apple untuk beli saham diorang. Online je sekarang. Tak perlu beli banyak, beli 1 – 2 unit pun dah cukup. Sebab saham luar negara membolehkan kita beli minima 1 unit je.

Inilah ilmu dan rahsia yang patut kita tahu untuk kita gandakan simpanan atau wang lebihan melalui pelaburan di pasaran global.

Contohnya anda ada modal RM1000
Harga 1 unit saham Apple tahun 2016 adalah sekitar 95usd.
Bersamaan +/-RM393 duit Malaysia.

Jadi boleh beli 2 unit saham Apple.
RM393 x 2 = RM786

Harga saham Apple 2016 = 95usd / RM393
Harga saham Apple 2019 = 279usd / RM1,155

Keuntungan semasa anda sekarang adalah
1,155 – 277 = 762

RM762 x 2 unit saham = RM1,524

Jadi keuntungan pelaburan anda pada tahun ini telah meningkat sebanyak RM1,524.

atau kiraan R.O.I adalah sebanyak 193.89% dalam masa 3 tahun! Maka simpanan anda sekarang sudah berganda menjadi +/-RM2524, hanya dengan membeli 2 unit saham Apple.

Yang kami tunjukkan adalah contoh pelaburan RM1000. Ikut modal dan risk appetite masing-masing. Apa yang penting adalah Return On Investment (ROI) / Pulangan.

Namun keuntungan kita perlu selari dengan modal kita dan masa pelaburan kita. Lagi lama kita simpan, lagi tinggi pulangan/ROI. Tiada pelaburan modal rendah yang melabur hari ni, tahun depan dah jutawan.

Ape pun sebelum melabur atau berdagang saham, kita perlu persiapkan diri dengan ilmu dahulu. Memang kita boleh beli apa sahaja saham syarikat yang ada, tetapi kita perlu tahu waktu membeli yang betul. Kewangan & management syarikat mereka bagus atau tidak.

Semuanya kami akan ajar dalam Seminar Kuasai Pasaran Global, program kelas 1 hari belajar secara praktikal LIVE bersama Stallion.

Sekiranya ANDA SERIUS mahu ubah kewangan dan jana pendapatan melalui pelaburan saham di Bursa Malaysia dan Global, pastikan anda daftar dan hadir.

Untuk mendaftar, komen ‘APPLE’ untuk dapatkan harga tiket RM20.
Atau Klik Sini : DAFTAR SKPG

BONUS ! Khas buat mereka yang hadir, kami akan berikan video pembelajaran saham step by step yang bernilai RM997 secara percuma. Segera daftar sebelum SOLD OUT. Tempat Adalah Terhad. Daftar sekarang. Jumpa anda di lokasi seminar nanti.