Saham INFINEON Beri 150% Pulangan Dalam Masa 5 Tahun.

In Blog by stallionbro

Infineon adalah saham semiconductor yang berasal dari Germany dan ia adalah anak syarikat saham tekologi gergasi Eropah iaitu Siemens. Melaka adalah antara kubu kuat untuk syarikat Infineon sebab kalau korang nak tahu, kilang Infineon kat Batu Berendam tu adalah satu-satunya kilang di luar Eropah berteknologi tinggi yang melakukan integrated manufacturing. Mula bertapak pada tahun 1973 dan kini mereka beroperasi di dua lokasi di Malaysia iaitu Melaka dan Kulim. Infineon telah membuka peluang kepada hampir 10,000 peluang pekerjaan di Malaysia dan lagi best, 30% of Infineon’s global workforce ada kat Malaysia. Saham dia listed di Frankfurt Stock Exchange Germany dengan harga €20 se-unit.

Rata-rata orang Melaka memang kenal sangat dengan syarikat ni. Mesti kenal punya. Ramai yang ada cita-cita nak jadi engineer dalam syarikat ni. Tapi tak semua orang Melaka tahu bahawa ada peluang pelaburan dimana kita boleh melabur dalam syarikat antarabangsa ini. Tak perlu bekerja dengan diorang untuk dapatkan peruntukan saham, kita boleh beli melalui exchange platform online. Untuk tempoh masa 5 tahun ini, harga saham syarikat Infineon dah naik sebanyak 150%.  Dan harga sekarang masih murah dan mampu milik untuk kita melabur.

Jadi mengapa tidak kita ambil peluang ini dengan melabur dalam saham syarikat Infineon?

Contohnya anda ada modal RM1,000
Harga 1 unit saham Infineon tahun 2014 adalah sekitar 8 euro.
Bersamaan RM37 duit Malaysia.

Jadi boleh beli 27 unit saham Infineon.
RM37 x 27 = RM999

Harga saham Infineon 2014 = 8euro / RM37
Harga saham Infineon 2020 = 20euro / RM91

Keuntungan semasa anda sekarang adalah
97 – 37 = 60

RM60 x 27 unit saham = RM1,620

Jadi modal pelaburan anda pada tahun ini telah meningkat sebanyak RM1,620.
atau kiraan R.O.I adalah sebanyak 150% dalam masa 5 tahun!

Peratusan pulangan yang tinggi jika kita berani ambil risiko untuk melabur dengan modal RM1,000. Jika tiada modal RM1,000, kita boleh melabur dengan beli SE-UNIT sahaja saham infineon. Di pasaran global kita boleh beli saham minima satu unit bukan 1 lot. Cuma bila modal rendah, perlukan jangkamasa yang lama untuk peroleh pulangan yang setimpal untuk cover kos broker.

Ape pun sebelum melabur atau berdagang saham, kita perlu persiapkan diri dengan ilmu dahulu. Memang kita boleh beli apa sahaja saham syarikat yang ada, tetapi kita perlu tahu waktu membeli yang betul. Kewangan & management syarikat mereka bagus atau tidak.

Semuanya kami akan ajar dalam Seminar Kuasai Pasaran Global, program kelas 1 hari belajar secara praktikal LIVE bersama Stallion.

Sekiranya ANDA SERIUS mahu ubah kewangan dan jana pendapatan melalui pelaburan saham di Bursa Malaysia dan Global, pastikan anda daftar dan hadir.

Untuk mendaftar, komen ‘NAK DAFTAR’ untuk kami bantu berikan link pendafataran.
ATAU Klik link ini :: DAFTAR SKPG

ATAU hubungi terus team kami untuk daftar, Klik link ini :: TEAM DAFTAR SKPG

BONUS ! Khas buat mereka yang hadir, kami akan berikan video pembelajaran saham step by stepyang bernilai RM997 secara percuma. Segera daftar sebelum SOLD OUT. Tempat Adalah Terhad. Daftar sekarang. Jumpa anda di lokasi seminar nanti.